Вітаємо з Масляною!

Feb 24, 2017 11:23:49 AM

Упродовж тижня вся країна святкує цікаве гастрономічно-обрядове свято - Масляну!  Веселе й масштабне гуляння єднає багатьох людей. Так вже багато років поспіль в Україні гучно проводжають зиму й зустрічають весну.


ПОНЕДІЛОК – ДЕНЬ ЧАСТУВАННЯ ГОСТЕЙ

Розпочинали Масляну із гостинного пригощання кожного відвідувача оселі господарів.  Окрім дотримання кулінарних традицій, також виготовляли тематичні опудала із соломи, які доречно доповнювали святковий інтер'єр домівки. 

ВІВТОРОК – ЮНАЦЬКІ ЗАГРАВАННЯ

Дівчата, що готувалися до сватання, не соромилися влаштовувати оглядини. А також охоче каталися з юнаками на санях. Існувало повір'я: щоб не образити Масляну,  потрібно обов'язково з'їхати зі снігової гірки.  

СЕРЕДА – ТЕЩИНІ ПРИГОЩАННЯ

Посеред тижня Масляної кожна теща кликала зятя й усю родину на смачну трапезу. Вправні господині завжди тримали в секреті особисті рецепти млинців і вареників. Таке заманливе частування особливо приваблювало гостей. 

ЧЕТВЕР – МАСОВІ ГУЛЯННЯ

У цей день розпочиналися масштабні святкування. Веселий натовп гуртувався задля веселого дозвілля. Зазвичай такі події відбувалися просто неба. 

П'ЯТНИЦЯ – ЗЯТЕВІ ВІДВІДИЕИ

У п'ятницю в гості до улюбленого зятя вирушила теща. Такий візит у відповідь позитивно впливав на гармонійні родинні зв'язки. 

СУБОТА – ЗИМОВІ ПРОВОДЖАННЯ

Упродовж дня продовжували смачні частування та відвідування родичів. Поживними стравами й гарячими напоями намагалися втамувати останні лютневі морози  й провести зиму на заслужений відпочинок.  

НЕДІЛЯ – ПРОЩЕНИЙ ДЕНЬ

Масляний тиждень завершується Прощеною неділею. У цей день кожен має гарну нагоду пробачити ближніх і забути давні образи, відкрити серце для добра,  порозуміння й дружніх стосунків. Із настанням сутінків посеред головної площі гуляння розводили величезне багаття. Символічно у вогонь кидали опудало зими,  таким чином закликали весну скоріше прийти.  Теплий настрій довершували співи веснянок  і веселі розваги. 

 Особливу увагу здавна приділяють меню святкування. Символічно,  головним героєм свята є млинець! 

ТМ "Гармонія" традиційно ретельно готується до Масляної, українським споживачам пропонується смачна,  поживна й натуральна продукція з відбірного молока. Народжена серед мальовничої еколонічно чистої природи Полтавщини, продукція ТМ "Гармонія" ідеально доповнює тематичне святкове меню. Натуральний смак насичує користю і довершує кожен рецепт!  Секрет рум'яних і смачнющих млинців - натуральні інгредієнти від ТМ "Гармонія": вершкове масло, свіже молоко і краплинка щирої любові!  Смачно апетитну Масляну святкуємо, разом із ТМ "Гармонія" страви смакуємо!

Записатися на екскурсію
Запрошуємо на екскурсію на завод ТМ «Гармонія», в м Лубни. Який шлях має здолати молоко, перш ніж воно перетвориться на сметану чи йогурт? Пропонуємо дізнатись про це на екскурсії. Ви заглянете в виробничі цехи, своїми очима побачите етапи виробництва молока та молочних продуктів. Екскурсія розрахована на учнів середньої і старшої школи, а також буде цікава дорослим.
Якщо хочете дізнатися більше, то залиште свої дані і ми Вам зателефонуємо!
Дякуємо. Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося.