Екскурсії до Гармонії!

Nov 13, 2017 1:11:46 PM

ТОВ «Лубенський молочний завод» з повагою ставиться до своїх споживачів продукції. Адже кожен споживач обирає, як правило, вивiреного часом виробника того чи iншого продукту.

Одним з основних напрямків збереження довіри споживача є вiдкритiсть пiдприємства. Оснащене сучасним устаткуванням, яке постiйно модернiзується, традицiйна технологiя виготовлення продукцiї, високофаховi працiвники – це те, що дає високу оцiнку продукцiї ТМ «Гармонiя», розширюючи коло її прихильників.

Одним з елементiв вiдкритостi ТМ «Гармонія» – екскурсії виробничими потужностями для всіх бажаючих. За минулий рiк підприємство вiдвiдали близько 3000 учнiвської молодi, студентiв. А цього року з виробництвом молочної продукцiї ТМ «Гармонiя» познайомились  2777 вiдвiдувачiв,  із них лише за Вересень та Жовтень 577 учнів.

Як саме проходять екскурсії виробництвом? Перш за все, бажаючи потрапити на виробництво надсилають список групи, для підготовки перепусток. Прибувши на підприємство, вiдвiдувачі отримують спецодяг -  халати, головнi убори й бахiли – адже на виробництвi суворо дотримуються правил гiгiєни. Екскурсоводами виступають працiвники пiдприємства, якi розповідають таємницi створення молочних продуктів і не з чуток знають весь процес виробництва від приймального відділення до випуску готової продукції. Подорож розпочинається з спеціально облаштованої галереї – звiдти гарно видно, приймальне відділення молока, до якого приїздять молоковози, тут можна побачити експонати приладь, за допомогою яких у давнi часи перероблялося молоко на сметану та iншi молочні продукти. Пiсля чого учасники екскурсiї потрапляють у виробничу галерею -  цехи, де знайомляться з технологiєю виробництва, та мають можливість спостерiгати за виробничими процесами. Варто вiдмiтити, що численні процеси – такi як пастеризація, гомогенізація, охолодження та інші - проходять в повній ізоляції, отже побачити їх не можливо. Та для того аби переконатися, що продукція виготовляється на автоматизованому обладнанні, досить подивитися на цех вцілому, який гарно проглядається з галереї.  

Основа якісної молочної продукції, це якість отриманої сировини.

Вхідна сировина впливає на якість кінцевого продукту, отже наша екскурсія по підприємству пройде саме той шлях, який і проходить безпосередньо молоко, коли потрапляє на завод.

Отож, відразу з фермерських господарств молоковози доставляють сировину до приймального відділення, а лабораторія перевіряє сировину за кількісними і якісними показниками. Власне, з виробничої бактеріологічної та мікробіологічної лабораторії, оснащеної новітнім обладнанням, і починається переробка молока на заводі.

Прийом молока (викачка) за кількістю здійснюється через компьютор. Якісні показники визначають органолептично (за запахом, смаком, кольором, консистенцією), за температурою (влітку + 10°С, взимку не нижче 0°С), кислотністю, засміченістю, жирністю, густиною. Після обов’язкових аналізів, а їх більше 50- ти, молоко потрапляє у резервуари приймального відділення. Прийняте молоко  обов’язково проходить молокоочисник* та дегазатор.*

*Молокоочисник - для очищення молока від механічних домішок

*Дегезатор -  для видалення будь яких запахів, що покращує смакові якості молока

Після отримання підприємством молока від фермерських господарств, за якістю сировини на всіх етапах ретельно спостерігають фахівці різних служб підприємства.

Апаратний цех, куди поступає вся сировина - це «серце заводу». В цьому цеху іде розприділення молока по видам продукції, приготування сировини для отримання сиру кисломолочного, отримання  вершків для виробництва масла.

За допомогою найсучаснішого обладнання сировина проходить невід’ємний процес виробництва гомогенізацію та пастеризацію. Гомогенізатор - це інтенсивна механічна обробка з метою подрібнення жирових кульок для запобігання розшаровування молока при зберіганні та покращення смакових властивостей продукту.

Пастеризатор - теплова обробка молока, під час якого знищуються хвороботворні мікроорганізми (патогенна мікрофлора).

І ось нарешті всі гості потрапляють до першого виробничого підрозділу!

Цех по виготовленню сиру кисломолочного - це вдале поєднання команди професіоналів, високоякісного обладнання та сировини найвищої якості, яка є запорукою якості кінцевого продукту. В цеху проведена реконструкція, закуплене сучасне обладнання, яке дозволяє отримати сир кисломолочний зерненний «домашній».  Для отримання справжнього домашнього сиру високої якості (з високими смаковими властивостями) технологи ТОВ «Лубенський молочний завод» розробили унікальну рецептуру сиру «Мгарський», який виготовляється виключно методом сквашування.

Прямуючи галереєю ми потрапляємо в цех розливу та фасування готової продукції, але про цей підрозділ ми розкажемо Вам у наступному матеріалі.

Отож слідкуйте за подальшими новинами на сайті.

Запис на екскурсії групою за тел.:

+ 8(05361) 74 402

+ 8(05361) 71-495

 +380 66 090 5256

Електронна пошта: excursiongarmonija@gmail.com

Записатися на екскурсію
Запрошуємо на екскурсію на завод ТМ «Гармонія», в м Лубни. Який шлях має здолати молоко, перш ніж воно перетвориться на сметану чи йогурт? Пропонуємо дізнатись про це на екскурсії. Ви заглянете в виробничі цехи, своїми очима побачите етапи виробництва молока та молочних продуктів. Екскурсія розрахована на учнів середньої і старшої школи, а також буде цікава дорослим.
Якщо хочете дізнатися більше, то залиште свої дані і ми Вам зателефонуємо!
Дякуємо. Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося.