Секрети виробництва натурального йогурта

Dec 28, 2017 2:46:40 PM

Йогурт – це кисломолочний продукт, який виробляється методом сквашування чистими культурами молочнокислих бактерій коров’ячого молока. Слово «Йогурт» - турецького походження  і означає «згущення». Вирушимо ж на виробництво Лубенського молочного заводу і дізнаємося секрети виробництва молочного десерту ТМ «Гармонія».

Як саме на Лубенському молокозаводі відбуваються всі процеси з виробництва йогурту ТМ «Гармонія» ?

Команда високопрофесійних фахівців ретельно пильнує кожен етап процесу виготовлення йогурту, починаючи від приймального відділення молока і закінчуючи випуском готового продукту. Технологія не змінна, а лінії виробництва абсолютно закриті, що повністю виключає контакт продукту з навколишнім середовищем.

Приготування йогурту здійснюється згідно рецептури. А власне виробництво йогурту, це складний процес, який складається з підбору сировини - молока та приготування молочної суміші з додаванням цукру та пектину.

Після здійснення теплової обробки у йогурт вносять закваску. Внесення молочних бактерій потрібно для процесу сквашування йогурту. Мікрофлора закваски складається зі спеціально підібраних видів штамів молочнокислих бактерій.

ТМ «Гармонія» використовує закваски лише найкращих європейських виробників .

Всі компоненти, які використовують у виробництві йогуртів -  натуральні, зокрема пектин – витяжка із шкірки цитрусових та яблук. Його додають для підвищення в’язкості продукту та покращення смакових якостей .

На кожній стадії приготування йогурту здійснюється контроль виробничою лабораторією.

На нашому підприємстві виготовляють йогурти з різними наповнювачами та смаками: полуниця , персик, ківі, злаки , апельсин та ананас.

На заводі фруктові наповнювачі для йогурту зберігаються в спеціальному приміщенні, у якому дотримані температурні режими. Фруктовий наповнювач – це по суті, варення , тільки в більшій концентрації . Фруктові наповнювачі на молочний завод постачають перевірені та ліцензовані виробники у вигляді варення, пюре зі шматочками натуральних фруктів. Деякі види наповнювачів ми виготовляємо у себе на підприємстві. За основу взяте яблучне пюре.

ТМ «Гармонія» приділяє велику увагу вподобанням  споживача .

Виробництво продукту повністю автоматизоване. За тим, як працює обладнання, спостерігають оператори.  Наладчики обладнання в цеху розливу готової молочної продукції контролюють повний цикл фасування в різні види пакування, а саме: плівка, пляшка, пюр-пак  та стакан. Для контролю ваги готової продукції біля кожного автомату встановлені контрольні ваги, які забезпечують систематичний контроль відхилень ваги протягом фасування всієї партії.

Департамент лабораторного контролю відбирає зразки продукції кожної партії на зберігання  та контролює якість продукту до кінця терміну придатності.

Термін придатності йогуртів – 14 діб, завдяки ретельно підібраній сировині та власне тепловій обробці молока - пастеризації. Вся продукція відповідає супровідній документації  та виготовляється відповідно діючих нормативних документів у відповідності до рецептури виробника. Склад нанесено на пакуванні, тож обов’язково звертайте увагу на інформацію, яку вказує виробник, аби обрати якісний продукт для вашої родини. Саме натуральність продукту є основною філософією молочного бренду «Гармонія» . І саме за натуральність споживачі цінують продукцію Лубенського молочного заводу, бо обираючи натуральну молочну продукцію ми інвестуємо у своє здоров'я.

Перед тим,  як продукт потрапляє з цеху виготовлення готової продукції до експедиції на відвантаження його відправляють на дослідження в акредитовану лабораторію департаменту контролю якості молочної продукції, яка працює безпосередньо на підприємстві.

Спочатку продукт оцінюють по органолептичним показникам – тобто, дивляться на його однорідність, консистенцію, колір. Йогурт не повинен мати жодних крупинок, сироватки. Далі – перевірка смакових якостей,  якщо фахівці виявляють будь-яке відхилення по показникам передбачених нормативними документами – партію йогурту бракують. Тільки після отримання сертифікату якості на  кожну партію виготовленої продукції, вона потрапляє на відвантаження, а в подальшому на полиці магазинів.

Зв'язок між довголіттям і вживанням йогурту більше 100 років,  виявив учений Ілля Мечников .  Ідеї Мечникова були підхоплені  й до цього часу втілюються в життя . Тож скуштуєте йогурт від ТМ «Гармонія» - ідеальний та корисний молочний десерт. Із серця Полтавщини Гармонію в кожен дім!

Записатися на екскурсію
Запрошуємо на екскурсію на завод ТМ «Гармонія», в м Лубни. Який шлях має здолати молоко, перш ніж воно перетвориться на сметану чи йогурт? Пропонуємо дізнатись про це на екскурсії. Ви заглянете в виробничі цехи, своїми очима побачите етапи виробництва молока та молочних продуктів. Екскурсія розрахована на учнів середньої і старшої школи, а також буде цікава дорослим.
Якщо хочете дізнатися більше, то залиште свої дані і ми Вам зателефонуємо!
Дякуємо. Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося.