Інгредієнти:
- 4 великі груші;
-
1 ст.л. розтопленого солодковершкового масла;
-
3/4 ч.л. цукру та 1\4 ч.л. кориці;
-
180 г нежирного кисломолочного сиру "Гармонія";
-
20 г родзинки;
-
20 г волоських горіхів;
-
1 ч.л. меду.
1. Груші розрізати навпіл та вирізати серцевину. Ми використовували великі тверді груші.
2. Духовку розігріти до 180°С. Форму для випічки застелити пергаментним папером, викласти груші, змастити розтопленим солодковершковим маслом. Цукор та корицю перемішати, посипати груші. Випікати близько 30 хв. при температурі 180°С (або з кожної сторони по 15 хв.) доки не стануть м'якими, але будуть тримати форму. Також можна збризнути груші лимонним соком, щоб вони не потемніли.
*Якщо у вас маленькі або більш м'які груші час приготування в духовці буде меншим.
3. Кисломолочний сир змішати з ізюмом, горіхами та медом.
3. Кисломолочний сир змішати з ізюмом, горіхами та медом.
Дістати запечені груші з духовки та наповнити їх начинкою. Запікати при температурі 180°С ще 10 хв. Смачного!