Лазанья - популярна страва італійської кухні, яке має безліч варіацій. Ця страва є багатошаровою запіканкою з тонких пластин тіста, між якими верствами покладена начинка. Зверху лазанья покрита рум'яною сирною скоринкою. Класичний рецепт лазаньї з соусом бешамель і болоньєзе прекрасний не тільки красивими назвами. Поєднання м'ясного фаршу з ароматними приправами і подача страви в італійських традиціях стануть незабутньою подією в будь-якій сім'ї. Приготувати лазанью з фаршем в духовці можна як для звичайного сімейного вечері, так і для святкової трапези. В останньому випадку її можна подати разом з келихом червоного вина.
Інгредієнти:
- сир кисломолочний “Гармонія 5%” 200 г, кімнатної температури;
- яйце куряче 3 шт., кімнатної температури;
- цукор 150 г;
- солодковершкове масло 120 г, кімнатної температури;
- борошно пшеничне 225 г;
- розпушувач тіста 1 ч.л.;v
- сіль ¼ ч.л.;.
Для глазурі:
- шоколад молочний 1 плитка (90 г);
- яєчний білок 1 шт.;
- цукрова пудра ⅓ склянки;
- лимонний сік ¼ ч.л.;
- дрібка солі;
- цукрова декоративна посипка.
Духовку розігріти до 175°С.
В невеликій мисці з'єднати борошно, розпушувач та ¼ ч.л. солі.
В чаші блендера подрібнити кисломолочний сир, яйця, цукор та солодковершкове масло, добре перемішати з сухими інгредієнтами.
Перемішайте інгредієнти до отримання однорідної консистенції.
Готову суміш для пончиків перекласти в кондитерський мішок та заповнити тістом формочки для пончиків. Поставити в розігріту духовку та випікати 15-20 хв. при 175°С. Готовність перевірити зубочисткою, якщо вона суха - пончики готові.
Глазур. Шоколад розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці. Для білкової глазурі збити охолоджений білок з дрібкою солі до утворення піни, додати цукрову пудру, збити до густої консистенції, додати лимонний сік та збити ще 30-60 сек.
Кожен пончик опустити в розтоплений шоколад та/або білкову глазур, прикрасити цукровою декоративною посипкою.
Смачного!