Класичний рецепт лазаньї з м'ясом і сиром

Dec 4, 2019 8:59:02 AM

Лазанья - популярна страва італійської кухні, яке має безліч варіацій. Ця страва є багатошаровою запіканкою з тонких пластин тіста, між якими верствами покладена начинка. Зверху лазанья покрита рум'яною сирною скоринкою. Класичний рецепт лазаньї з соусом бешамель і болоньєзе прекрасний не тільки красивими назвами. Поєднання м'ясного фаршу з ароматними приправами і подача страви в італійських традиціях стануть незабутньою подією в будь-якій сім'ї. Приготувати лазанью з фаршем в духовці можна як для звичайного сімейного вечері, так і для святкової трапези. В останньому випадку її можна подати разом з келихом червоного вина.

 

 

  • 6 листів для лазаньї
  • 400 г. кисломолочного сиру ТМ "Гармонія" 5% жиру   
  • 1 ст.л. базиліку    
  • 1 ст.л. петрушки
  • 1 яйце
  • 200 г. твердого сиру 
  • 1 ч.л. оливкової оліії
  • 50 г цибулі
  • 1 зубок часника
  • 0,5 кг. фаршу (свинина-яловичина)
  • 400 г. консервованих томатів
  • сіль
  • перець
Петрушку  та базилік миємо та ріжемо.
В чашу блендера додаємо кисломолочний сир, порізані базилік та петрушку, одне  яйце, 1 ч.л. солі та 100 грамів тертого твердого сиру, подрібнюємо.
Часник продавлюємо через прес, цибулю дрібно ріжемо. 
Обсмажуємо часник, цибулю та фарш на оливковій олії до готовності. 
Додаємо сіль, перець та консервовані томати (ми використовували вже порізані). Готуємо на невеликому вогні поки зайва волога не випарується (близько 10 хв.).
Духовку розігріваємо до 180°С. Листи лазаньї відварюємо згідно інструкції на упаковці. 
Форму для випічки змащуємо солодковершковим маслом. Спочатку викладаємо ⅓ м'ясної начинки, накриваємо листочками лазаньї. Наступним шаром викладаємо половину сирної начинки, розрівнюємо, накриваємо листочками лазаньї. Далі викладаємо решту м'ясної начинки, накриваємо листочками лазаньї та викладаємо сирну начинку, що залишилася та посипаємо тертим сиром (100 г). Випікаємо 30-40 хв. при 180°С (на перші 20 хв. накриваємо фольгою). 
СМАЧНОГО !

 

 

ЗАПИСАТИСЯ НА ЭКСКУРСИЮ
Запрошуємо на екскурсію на завод ТМ «Гармонія», в м Лубни. Який шлях має здолати молоко, перш ніж воно перетвориться на сметану чи йогурт? Пропонуємо дізнатись про це на екскурсії. Ви заглянете в виробничі цехи, своїми очима побачите етапи виробництва молока та молочних продуктів. Екскурсія розрахована на учнів середньої і старшої школи, а також буде цікава дорослим.
Якщо хочете дізнатися більше, то залиште свої дані і ми Вам зателефонуємо!
Дякуємо. Найближчим часом ми з Вами зв'яжемося.